Followers

Sunday, July 18, 2010

KETAM MASAK LEMAK

Asyik dok rumah batu jer, nah sekarang tukar selera pulak. Dinding2 'rumah' ku sekarang diperbuat dari kayu papan lapis (plywood), heheh... Apapun nice and refreshing change...

Salam sejahtera buat anda semua. Maaflah kalau dewasa ini tak byk updates sbb terlalu sibuk... Rasa2nya mcm nak 'gulung tikar' jer. Mungkin suatu hari nanti saya terpaksa buat begitu, walaupun dgn berat hati... Dewasa ini pula anak2 selalu tak makan di rumah. Yg sulung dah masuk perkhidmatan negara- seminggu sekali baru balik. Yg kedua asyik dok pi program sekolah- di KLlah, Melaka, Perak dan juga di kampus beliau di Spore ni. Yg bongsu pula, kdg2 pun x makan di rumah. So, dapur pun apalagi, tak berasap lerr...

Apapun, selagi terdaya, akan saya cuba menunaikan permintaan anda dan juga berkongsi serba sedikit info dan resipi yg dapat kita manfaatkan bersama, Insya'allah.

Hari ini saya berkesempatan memasak Ketam masak Lemak. Jom lihat pic.




7 comments:

Jamelah Khatun said...

Salaams Bro Rozzan,janganlah gulung tikar. Sekali2 update pun tak mengapalah,thx for sharing.

Ummi said...

jgn la gulung tikar..ummi suka masuk blog ni...nak share resepi ngan zana...

Aishamirafiq said...

Pls Pls Pls
Jangan gulung tikar....
Blog Bro Rozzan one of the best tau...

Bro/Uncle Rozzan said...

BR > Jamelah Khatun

WS sis. Insya'allah, kalau dah ramai yg request, saya pun berharap dpt meneruskan blog ni. Mudah2an saya diberi kekuatan dan keupayaan dariNya. Mekasih atas keperihatinan anda.


BR > Ummi

Insya'allah, doakan saya sihat yer agar dpt teruskan menulis di blog ni.


Br > Aishamirafiq

Alhamdulillah, terima kasih sis.

Syimama said...

salam .. lama x singgah sini, dulu slalu dtg.. apasal xde dlm list, rupa2 lupa nak folo, nasib baik arini terjumpa balik.

BRO ROZZAN said...

BR > Syimama

WS. terima kasih atas perhatian anda. Silakan kalau nk follow. :))

mega said...

Ape resepi bg rozzan utk ketam lemak cili api?