Followers

Sunday, July 04, 2010

BROWNIE REVISITED....


















Sebenarnya, semalam saya baked fruity egg tart dan chewy gooey yummy brownie khas utk pot-luck di rumah teman sekolah... So picnya saja yer, resipi dah ada kat entry yg lepas. According to one of our classmates' spouse, "the taste is simply sinful". Thank you but for those who are on a diet, pls watch your waistline ya! heheh.


Brownie (setelah di bubuh ganache & di corak dgn cokelat putih dan biasa)


















Brownie...siap utk disantap!!!

7 comments:

JEFFIEMA said...

ASSALAMUALAIKUM bro,sihat?
bro ptong b'nie ni guna pisau biasa jak ka? cantik&kemas jak,
heeeeeeee..

BR said...

BR > Jeffiema

WS Wr Wb. Alhamdulillah saya sihat. harap anda juga ya! Heheh, mmg saya gunakan pisau dan agak2 jer...bila potong brownie tu. Mungkin mata/tangan saya dah terlatih kot sbb dulu masa sekolah, 7 tahun saya dlm bidang teknikal (asyik buat lukisan gambar rajah dgn ukur-mengukur lagi) hihihi...

BB said...

wow!

switmama said...

Salam Bro, smlm i dah cuba resepi brownie u menggunakan loyang yg dah ada pemotong skali...sebelah atas garing tapi sebelah bawah melekit susah di keluarkan. Walau bagaimana pun, rasanyer enak..boleh tahu kenapa brownie I melekit ? tks bro

Bro Rozzan said...

WS sis. I think you tk alaskan loyang pembakar tu. Walaupun dlm resipi tu tk tulis, saya selalu alaskan loyang dgn greaseproof paper dan oleskan dgn sedikit mentega. Then baru tuangkan adunan brownie tu. Harap anda faham ya.

hazikheirief said...

Salam Abg Rozzan, fuh really meleleh air liur tgk gambar yr Brownies ni!! Am going to try to make it tonite...tapi noticed that no baking powder was used in the recipe..1 question..if I add in b.p ok ke?

Bro Rozzan said...

Hazikheiref,
No problem if you want to add b/powder...