Followers

Wednesday, August 01, 2007

BROWNIES


Saya buat sekali lagi Brownies ni atas permintaan anak saya yg ingin membawa ke sekolah utk dijamu bersama teman2 yg akan menyambut hari lahir salah seorang drpd mereka. Resipinya telah saya postkan dlm entry saya yg lalu. So, jamu mata jer, arrrr... heheh..

11 comments:

Anonymous said...

Salam rozzan, ini feveret kak t sekeluagar. just nak tanya, tuang choc ganach terus bila chocolate dah cair atau nak tunggu sejok dan pekat baru tuang atas brownie? Part ganach nilah yg sampai skrg tak paham2. Tq n salam to yr famili.

Bro Rozzan said...

WS kak T. Takyah tunggu sejuk. Bila cokelat dah cair, masukkan butter dan whip cream lalu terus kacau beberapa minit sehingga mixture jadi pekat sedikit. Pastu tuangkan ke atas brownie tadi. Kalau tunggu sampai sejuk nanti susah nak spread over the brownie/cake.

MamaFaMi said...

Cantik menggodalah your brownies tu bro. Manis tak? I always have doubt to bake brownies, takut manis.

Bro Rozzan said...

Heheh, thanks mama. Acc to my children just nice, but for me a little sweet laa. Maybe bole kurangkan gula sket for those yg 'penawar'.

Anonymous said...

Salam rozzan, kena tunggu mentega tu sejuk dulu baru masukkan telur atau boleh masukkan masa panas-panas?

Bro Rozzan said...

W'salam anonymous. Maaf lambat reply.

Tak payah.Selepas gula dimasukkan ke dlm mentega tu dan dipukul/whisk, kepanasan mentega tu akan berkurangan. Pastu, masukkan je telur dan kacau lagi.

devi said...

Nice Blog!!!

Here you can find all about recipes, recipes for vegetarian, recipes for diets program, recipes for atlet, recipes for old woman, recipes for old man, recipes for children. Make a really really adventure on this recipes site. All about recipes : Latin Recipes, Chinesse Recipes, Indonesian Recipes, Mediterranean Recipes, Spanish Recipes, European Recipes & Asian Recipes.

DOWNLOAD FREE BEST RECIPES ON THE WORLD

If you interest all about recipes,u can found in our website
BEST MEDITERRANEAN RECIPES

favourite european recipes is steak , burger , fruit salad and vegetable salada, mix salad, sea food salad
EUROPEAN RECIPES

khusie said...

Luv browsing ur page, thx 4 sharing!

Haidah said...

Salam.Alhamdulillah brownies yg i buat smlm ikut dr your resepi menjd n kena pd selera kami sekeluarga.rasanya memang power giler...Tks for the recipe n i memang ada konfiden tiap kali buat kek ikut dr your resepi.

Bro Rozzan said...

BR > khusie

Thanks for dropping by. Glad u like it.


BR > Haidah

WS. Alhamdulillah, saya turut gembira percubaan brownie anda menjadi. You're most welcome sis.

mas147 said...

Salam Bro
Teruja nak buat brownie nie.. tapi nak tanya macamana cara nak potong brownie nie biar kemas .. terima kasih banyak..:)