Followers

Sunday, March 23, 2008

BUBUR NASI (KAMPUNG)






















Hujung minggu selalunya my other half 'cuti' dari tugas2 memasak. Kalau dapur tak berasap, jawabnya ..beli jer makanan dari luar. But today, mcm terlebih rajin so, I masak bubur nasi yg ringkas jer. I'm sure anda dah terbiasa membuatnya kan!! - so I just share the pics ya. Anyway, there's one earlier posting on this BUBUR NASI (KAMPUNG)












7 comments:

MamaFaMi said...

My mom selalu buat bubur ni bila kami kurang sihat. Tapi mama pulak akan buat bubur ni bila kala mama terasa kurang rajin nak masak.. hehhe...jauh beza tu kan! Then I like to eat it with lobak asin. Tapi la ni kena cut down all those jeruk asin thingy...nanti darah naik oo....

BRO ROZZAN said...

Betul tu mama. Kalau dulu bubur nasi ni selalunya dimasak pabila ada anggota famili yg kurang sihat. But now, sihat ke sakit ke, kalau teringin- buat jer arr.. Btw, lobak asin tu yg camner eh? Chai poh ke?

MamaFaMi said...

Ha ah bro, Chai Poh. Best kan? Mmm dah macam teringin pulak nak makan bubur...tapi... telur asin pulak tak de... bagus gak tu.. so, tak yah buat! Ahakss....

BRO ROZZAN said...

Semmgnya best lerr. Saya pun gitu, kalau nak wat sesuatu, kalau boleh sumer bahan mesti ada, kalau ada yg kurang..mcm malehlah nak buat. Telan air liuq jerr laa jwbnya!

anusha koh said...

hello

anusha koh said...

i pun nak juga tapi emak i tak tau buat grgrgr

BRO ROZZAN said...

BR > Anusha

Just follow the recipes, sure anyone can do it :)