Followers

Sunday, December 23, 2007

HIDANGAN SEMPOI HUJUNG MINGGU

Ah.. weekend again. Rasanya baru semalam je saya cuti tahun. Padahal sejak dari Rabu lalu dah cuti (clear cuti tahun lepaslah katakan.., cuti tahun ni blum jamah lagi!) Tapi, satu aktiviti msk pun tak pegang- asyik dok telan pil doktor dan rehat jer. Kira-kira ambil cuti tidur , heheh! Flu yg ada kat tubuh ni, blum nak pi lagi. Dah dua kali jumpa tabib. Bila nonton TV tuhari, rupanya sahlah kat Spore ni sedang dilanda virus flu. Dilaporkan ramai yg jumpa doktor sejak minggu lalu kerana flu ni. Ishh, ingat2 naper lak dgn aku ni - tetiba sakit lambat baik lak tu. Anyway, hari ni aku bertekad taknak mkn flu tablet lagi. Rasanya dah semakin baik, Alhamdulillah. Segalanya datang dariNya. Insya'allah semua penyakit ada penawarnya kecuali mati. So, hari ni cergas sket. Dapatlah berserakkan dapur semula. Utk malam ni, saya 'rajinkan' diri utk masak seberapa sempoi dan senang. I managed to cook fried rice with sweet-sour chicken nuggets and black-pepper prawns. As I said it- sempoi, jadi masak pun main ikut rasa dan resa jer! Main campak-campak..... Jom tengok hasilnya..


4 comments:

Shah said...

Aisey buat aku lapar daaaa tengok masakan kau ni... Main campak2 pun bukan main hebat lagi masakan ye. Kalau time masak betul2 tu camna le gamaknya.

Bro Rozzan said...

Hi shah, salam ukhuwah dari saya. Thnx fr de compliment & fr visiting my humble blog ya. Kalau masak campak2 tu means (1) I'm pretty lazy to open up my ref books & (2) I'm quite confident in whipping up d dishes by recalling fr my memory. heheh.. So, baca bismillah byk2 sebelum masak, Insya'allah berkat. Tapi kalau masak yg betul2 serius, penuh satu meja arr - more elaborate sket lah..

Mat Gebu said...

Menggodanyaa udang tu...elokk je depa baring2 manjakan...

Bro Rozzan said...

Heheh, buat bang jgn tak buat. Nanti leleh air liuq tuh!