Followers

Saturday, December 05, 2009

AGAR-AGAR LAPIS KOKTEL / KEK LAPIS OREO

Permintaan dari seorang teman sekerja. Warna kek pilihan penempah, walaupun saya kurang gemar pada kombinasi warnanya tp itulah hak 'customer' yer... Agar-agar lapis koktel pula saya sesuaikan dgn resipi agar-agar pelangi indah tp dgn sedikit kelainan. Saya bubuhkan buah koktel berselang seli pada lapisan tersebut. Jom lihat pics ya.





16 comments:

Anonymous said...

bro,apasal rajin sangat buat saya cemburu aje. how i wish i am 1/2 as rajin as u r.anyway i ada recomend yr blog to some of my colleagues n semua dah try some of yr resipi,all we can say collectively is kalau orang yang memberi resipi tu ikhlas sure menjadi and frankly all of us really appreciate yr resipi,keep up the good work bro,may ALLAH bless u n yr family

Sheila said...

salam kak wooo so nice agar2 and kek lps tu ..akk pdai decoret ..syg je nak potong...

Aishah@Ariffin@Aqil said...

salam broo...cantik betui agar2 koktel tu...tabik ahh...mmg leh jadik sumber inspirasi nih..

Leyza said...

slm bro.cantiknya kek ngn agr2 tu.6bintang sy bg.nnt sy nk cuba la,pastu nnt sy post kat blog sy.tgk la kalo jd...

ila_ayob said...

masyaAllah...kagum ler dgn bro rozzan nie...kreatif metif gitu...i suka giler ur blog n dah mula try some of ur resepi...alhamdlillah menjadi..tq so much 4 sharing,may Allah bless u n fmly..n keep up ur good effort..

BR said...

BR > anonymous

Heheheh, ni pun tgk mood lerr. Kalau tgh tkde mood, satu keje pun malas nak buat. Lagipun ni hajat dan tempahan orang, kenalah buat dgn sebaik mungkin. Kalau kita tunaikan hajat org, lenkali, org lain pula akan tunaikan hajat kita.

Alhamdulillah I'm glad to hear that you & your colleagues have succeeded in trying out some of the recipes here. That shows all of you are talented too! Amiinn, TQ for ur doa. Send my regards to your colleagues too k.

BR said...

BR > Sheila

W'Salam and thank you for the compliments. Heheh, dah dibuat utk dimakan, lepas cuci mata , cuci mulut pulak lerr..Apapun, pangil saya Bro atau Uncle Rozzan ya.

BR said...

BR > Aishah@Ariffin@Aqil

WS Aishah, lama tk dgr berita yer, sihat kot? Bab agar2 tu, hihi, mcm2 buah dah standby, kiwi, strawberry, peach, anggur, dll. Tiba2 ilham dtg terus buat camtu..

Cubalah..Insya'allah menajdi.

BR said...

BR > Leyza

W'Salam. Mekasih atas komplimen anda. Cubalah, saya doakan kejayaan anda. Pastu dah tepek gambar kat blog, jemput saya tgk la k!

BR said...

BR > ila_ayob

Alhamdulillah, segala puji bagi NYA yg telah meminjamkan sedikit ilmu pd saya ni. Mekasih atas kunjungan, perhatian dan kesudian anda mencuba resipi2 dr blog ni. Mudah2an ia dpt memberi inspirasi kpd semua utk terus mencuba resipi2 yg saya ikhlas berkongsi ni ya. TQ for your doa, amiinn....

makcikkantin said...

mak aih, cantiknya pudding tu! congrats bro, tabik lah

MamaFaMi said...

MasyaAllah cantik sungguh pudding bro ni.... berkenan sungguh dengan cara bro mendeco...

BR said...

BR > makcikkantin

Hihih, mekasih cik.

BR said...

BR > MamaFami

Thanks Mama. Simple jer design tu. Anyway, sorry arr, dah lama tk pi jenguk 'umah' Mama. Insya'allah nanti saya pi jln2 ke sana yer..

Anonymous said...

if sy nk oder mcm ni for hantaran bpe price ye?

Anonymous said...

if sy nk oder mcm ni for hantaran bpe price ye?