Followers

Saturday, January 13, 2007

KREATIVITI DENGAN MANIK (BEADS)

Heheh, today takde posting bab makanan lagi ekkk. Bukan apa, rehat kejap. Lagipun, esok nak kena O/T. Ish..ish..apa nak buat, dah tugas.


Anyway, just to share with you my other half's hobbies when she has free time. Among all the things that she ever did was cross-stitching, knitting and making tissue boxes, bags, handphone & tissue covers, etc, using beads. She let her nimble fingers do the talking... Some examples are as follows: happy viewing!


11 comments:

~ mama dewi ~ said...

warr..ur wifey so rajin & creative..i like the black handbag wif the white flowers pat bawah..so cantek!

Anonymous said...

Wow!..creative and motivasi wife,both of u memang sesuai...sangat sangat..keep it up....

mamafami said...

I admire your other half's patience nak buat beadings ni. Mama got no patience and no talent maybe. Tapi cross stitch, meh sini! Your wife ada pergi kelas beading ke atau design dengan kreativiti tersendiri? Whatever it is, they are all lovely!

rozzan said...

mamadewi > Kalau yg tu (yg besar tu) mmg sesuai kalau nak isi banyak barang. I think my wife did 2 or 3 of those. One of the user nak isi barang2 baby seperti botol susu, lampin, etc, hehehe. (btw, yg buat my wife, yg tukang design selalunya 'cik abg' dier lerr.

anonymous > Thanks anonymous.Doakan kami sentiasa bersama ya! Btw,naper tak kenalkan diri, sng saya nak sebut nama....heheh.

mamafami > There's a lot of things which I personally salute her for her patience (ni bkn kes 'masuk bakul angkat sendiri' eh!). Seriously, me don't have the patience either. Banyak lagi yg telah beliau hasilkan utk tempahan tp dulu tak petik gambar lerr. Dah siap, beri pd penempah. However, drpd hasil kerja-tangannya tu, kebanyakan design/coraknya adalah dari gabungan kami berdua.. -ushasama lah katakan.

rozzan said...

ooopss, btw, mamafami, my wife tak pernah pi mana2 kelas formal. Kat Spore ni ada kedai yg menjual beads ni. My wife selalunya beli manik dr kedai tu dan minta pekedai tu tunjuk-ajar serba sedikit ttg camner nak buat. Pastu dier buatlah. But I guess you must have the basic knowledge lah and imptly the patience. Selainnya, dia bnyk baca drpd buku-buku.

mummy jam said...

your wife is so creative!! I like the black bag too,

rozzan said...

Thanks mummy jam. Btw, warna hitam tu selalunya menawan apabila digandingkan dgn putih! Seperti kata orang "back to basics".

Anonymous said...

Rozzan,thanks for your reply bukan tak nak kenalkan nama biar lah rahsia...anyway saya sentiasa follow up your blog and I'll always visit your blog and admire both of u...semoga Allah memberi rahmat pada kamu sekeluarga.

rossya said...

wahh.. Rozzan.. your wife really talented lah.. Cantik betul kerja tangannya... Really admire kebolehan nya... Bertuah.. Rozzan..

nabialishad said...

me 1st time jenguk sini..
well suka abg rozzan n wife sama2 talented..selalu copy paste resepi yg abg buat..same as MamaFami..klu x stitch nabia x tolak..tapi beading? hoho salute laaaaa kak!!kirim salam kt wife abg rozzan ehhh..

rozzan said...

Mekasih Nabialishad sudi jenguk2 kat blog abg yg tak seberapa nie. Copylah apa2 yg berkenan di hati tu. Then kalau dah cuba buat, blehlah feedback kat abg.

Insya'allah abg sampaikan salam buat akak nanti.