Followers

Tuesday, December 11, 2012

PULUT KUNING (gubahan)

 
Salam Sejahtera. Dah lama x update blog.... dah mcm bersarang gitu!! Apa nak buat, tuntutan pekerjaan yg semakin bertambah sehinggakan masa yg terluang utk berblogging pun nmpk2nya semakin sedikit. Apapun, terima kasih kpd anda yg masih berkunjung utk menyemak resipi2 di sini.

Seperkara lagi, diam x diam dah lebih enam tahun sejak kelahiran blog ni. Waktu tu tk banyak lagi blog2 yg berkongsi resipi yg pelbagai. Kini Alhamdulillah, dah byk blog dan FB2 perseorangan atau berkumpulan yg sedia berkongsi informasi dan resipi. Rasanya mcm dah nak retire aaa. Mentelah lagi, tersentak jugak tuhari bila nk upload pics kat blog, PICASA bagitau yg kuota 1 GB utk memuat naik dan store pic atas tajaannya dah capai tahap maksima. Nak guna khidmat PICASA kena lah beli extra storage at a price. Ni, bila saya dah beli extra storage, nak upload pics tu kdg2 'distorted' atau kurang jelas. Macam x bagi saya upload jer.... haizzz.....semakin hampirlah usia penutupan blog ni huhu.....

Walau bagaimanapun, di sini saya saja nak berkongsi pics gubahan pulut kuning yg saya ilhamkan khas buat memenuhi permintaan teman sepejabat sewaktu majlis walimah anak beliau tempohari. Harapan semoga gubahan ini dapat menepati citarasa 'mak pengantin' yer..

Resipi? xde lah... biasa2 jer. Kukus pulut kuning dan selanjutnya buatlah hiasan mengikut kreativiti anda. Jom tgk gambar...







14 comments:

Aliscious Cake's said...

u r so creative... i like u blog...

❤Kamsiah❤ said...

sangat cantik..mesti sedap..

Hani in Canada said...

Salam Abg Rozzan

Diharapkan Abg Rozzan dan keluarga berada dlm keadaan sihat wala'afiat. 2 hari lepas Hani ada masuk sini tapi access denied pulak - only for invited readers. Terpinga-pinga sekejap ...

Tapi bila msk lagi harini, alhamdulillah, boleh pulak.

Pada Hani tak kisah lah kalau Abg Rozzan jarang update blog ni. Yg pentingnya, JANGAN ditutup. Chef-at-home amateur macam Hani ni masih ulang alik kat blog ni carik idea buat masakan hari2 dan juadah2 manis.

Banyak dah sedekah jariah Abg Rozzan menerusi blog ni Biar Allah swt saja yg membalasnya, insya'allah.

Wassalam dari kami sekeluarga, from cold cold Canada!!!

makcikkantin said...

Salam bro rozan....

Harap bro jgn tutup taruk padlock pada blog ni ya.
Tempat rujukan resepi antara yg terbaik.

aida said...

Assalamualaikum Abang Rozzan,
Sedih adik baca yg abg rasa2 nk tutup blog ini.. tolong tolong tolong jgn buat begitu k. Resepi abglah yg pertama2 saya cari dan cuba dan tidak pernah mengecewakn saya. Baik kuih muih maupun masakan. Harap2 dpt pertimbangkan.

MamaFaMi said...

Salaam Bro Rozzan...

Kadang-kadang, mama pun ada rasa macam bro gak. Rasa macam blog kita dah 'antik' kan? Bila tiba saat dan ketika otak tepu dan tuan punya badan malas ke dapur, mulalah rasa nak tutup blog. Tapi bila ingat-ingat balik kenangan manis zaman dolu kala tu.. ish, cam sayang pulak... Jadinya, mama rasa, baiklah kita tak yah tutup dan di masa yang sama, kita update bila kita rasa kita nak update. Otherwise, kita biarkan aje. Dapat juga kita pahala sikit sebanyak kalau orang guna resepi yang kita dah cuba kan?

Asya, KL said...

Assalammualaikum,
Bro Rozzan,

1stly, sy nak ucapkan terima kasih yg tak terhingga for all the recipes..Byk sgt dah saya ambil recipe kat blog bro Rozzan ni..especially your kek lapis yg menarik2 lagi sedap tu..minta halal yer..Jadinye saya sgt2 la berharap agar bro Rozzan takla tutup blog ni okay...Semoga Allah melimpahkan rahmat kpd bro sekeluarga kerana tersgt pemurah utk share recipes..Thanks a million!

Starter said...

Salam bro Rozzan, terimakasih for sharing the recipes..Syukur alhamdullilah because of your recipes saya sekarang dah pandai masak..hehe Sebelum ni saya hanya depend on my former maid to do the cooking.So please janganlah tutup blog ni...Terimakasih sekali lagi bro Rozzan.

Mak Sunti said...

Salam Bro Rozzan..nk pengsan saya baca bro nk retire..blog ni jd bahan rujukan saya dr awal2 dulu masa abg mulakan..dan hingga kini walau da byk blog2 lain..saya tetap kesini jgk..smoga allah berkati n rahmati bro sekeluarga dlm segala bidang..ameen. Harap sgt jgn ditutup ya bro..wasalam.

♥Cik Puan♥ said...

cantiknyer

Anonymous said...

Salam bro Rozzan...sis baru 2 bln lebih layari blog bro. Aduh sedih lak bila bro kata cam nak retire. Saya salute lelaki cam bro yg leh masak. Byk juga resepi bro yg sis cuba alhamdulillah menjadi. Blog ni sis slalu buka tuk cari resepi. So bro...keep it up k. Pls jgn di tutupppp!!!!!!

birthday party said...

nice post :D salam kenal yaaa sukses terus .

Anonymous said...

salam bro.lama tak update...tahun ni satu pun takde entry...rindulah dengan posting recipes bro......

Anonymous said...

Salam Encik Rozzan. Sy dpt tau ur blog dari teman. Camne nak dpt resipi2 awak. Sy baru nak jinak2 ka-dapor.