Followers

Sunday, July 26, 2009

AKTIVITI SABTU, 25 JULAI 2009

Sebenarnya mmg belum terlintas atau pun takde niat nak conduct kelas. Tak pernah buat pun, ..takut kek bantut kot... Tapi oleh kerana member 2 orang ni nak sesangat pelajari cara wat kek lapis, I obligedlah. Appt pun hampir2 tak menjadi. Apa pun, harap2, tak sesia masa anda berdua di rumah saya ya.

Saya cuma demo 2 jenis kek lapis- lapis prune dan lapis sarawak asas (bukan bercorak). Iyalah, sebelum berjalan mestilah nak betatih-tatih dulu. Kalau dah selesa dan faham asasnya, barulah boleh buat yg lebih complicated. Kek Lapis Rempah di bawah ni mmg saya dah siapkan 2 hari lebih awal.



So, jom lihat gelagat anak2 murid ni..... (Maaf kalau ada gambar yg membuat mata anda "blurrr" - ni kerja budak dua ekor ni yer!)



Satu lagi kek yg disiapkan dgn pilihan warna mereka sendiri...

6 comments:

Nomie Aziz said...

Good start Bro!. Later you will find many interesting facts about kek lapis! Chaiyok!

QueenJah said...

eleh...bukak kelas tak ajak orang eh!

bidin said...

en.rozzan klu nak tmph kek utk raya boleh tak? saya d jb camne nak amik n harga berapa?leh bayar dlm rm?

FaRrA DeeN said...

Wah wah.. Bro udah jadik guru!~ Conduct kelas layer cake!~ Wah wah... Verrryyy niceeee!~ Anyway, farrah sini sentiasa mendoakan yang terbaikkksss aje untuk Bro n family!~ Ada rezeki mau ke sana... InsyaAllah...

Anonymous said...

dah jadik teacher masakan ehh..kelas ni free ke kene bayar Zan...

BR said...

BR > Nomie
Thanks...sis. Bisnes camner. Semoga terus maju jaya yer!


BR > QueenJah
Akak nak mai sini ke? Kat Rawang, Dayang ada bukak kelas, lagi dekat kot!


BR > bidin
Saya jarang amik order krn takut masa tk mengizinkan esp during Raya. Apa pun, perhaps anda boleh email saya ttg perkara ini ya.


BR > Farra Deen
Bukan kelas betul2 ler Farrah. Main2 jer. Nak kesini? Kalau mai, blehlah singgah yer!


BR > Anonymous
Ada pengerasnya..... ayam panggang sorang seekor, pulut kunyit, telur rebus dan asam garamnya..... Nak belajar kot?