Followers

Thursday, May 29, 2008

ASSIGNMENT & TAG

Pheww!!! Finally, dapatlah saya luangkan masa utk membuat assignment yg diberi kpd saya oleh kakmOn dan Rinnchan

OK, straight to the point. Here it is.

Misi CookingBookmark.com

1. Mewujudkan laman khas komuniti Food-Blogger dengan meletakkan sebanyak mungkin link blogger yang terlibat dengan makanan.

2. Membantu mengembangkan home-based bussiness yang berkaitan makanan.

3. Mengeratkan ikatan Food-Blogger negara-negara yang memahami dwibahasa - Malaysia, Indonesia, Brunei dan Singapore terutamanya.

Untuk TAG ini, anda perlu

1. Register di laman http://www.cookingbookmark.com/. Masukkan link anda di direktori mengikut kesesuaian blog anda. Anda boleh masukkan link blog anda lebih dari satu kategori sekiranya mahu link anda lebih popular.

2. Masukkan 2 link kesukaan anda di ketegori lain. Contohnya link url yang berkaitan dengan makanan untuk dikongsi bersama.

3. TAG sekurang-kurangnya 3 orang rakan blogger anda untuk meneruskan misi ini.

KakmOn & Rinn, saya dah bereskan tugasan yg anda berikan. Nah sekarang untuk meneruskan misi ini, saya dgn sukahatinya men"tag" rakan-rakan cyber yang ini pula yer!

1) Ah Mat Gebu

2) MamaFami

3) Jun (Yummylicious)



Now, as for the TAG by yati

The rules :

1. Link to your tagger and post these rules on your blog;

2. Share 7 facts about yourself on your blog, some random, some weird.

3. Tag 7 people at the end of your post by leaving their names as well as links to their blogs.

4. Let them know they are tagged by leaving a comment on their blog.

Here are my answers:

1. Sewaktu di bangku sekolah dulu-dulu, banyak yg saya nak 'jadi' bila dewasa kelak-aspirasi lah katakan! Contohnya seperti menjadi seorang chef, pereka fesyen ataupun guru. (Yg menjadi nyer- tukang masak kat dapur sendiri, pereka fesyen baju sendiri & anak-isteri dan guru kpd anak2- kuang3x....)

2. Saya ni jenis yg kesian kpd orang. Jika mengambil tempahan utk sesuatu, selalunya akan memberi diskaun harga walaupun harganya telah ditetapkan pd awalnya. (ni maksudnya takleh jadi bisnesman sbb nanti lingkup. Company- tak balik modal!)

3. Anak yg bongsu (kecil) dari lima adik beradik (tapi yg paling besar dari segi saiz, heheh...-tak ikut bapak, tak ikut emak, entah genes mana pun tak tau)

4. Cerewet bila nak masak. Takkan buat sesuatu masakan/juadah/lauk jika kekurangan bahan. (Teringat sewaktu muda2 dulu (20+ thn) bila masakkan nasi beriani utk kendhuri doa selamat di rumah kakak. Bahan rempah "sajira" tak dibeli. Saya tetap insist diaorng pi cari "sajira" sampai dpt).

5. Bila makan kat luar pula, saya tak lerr cerewet -asal rasanya tak teruk sgt ok lah. (Tu pasal saya tak suka sgt beli makanan luar. Jika ada masa, saya masak sendiri. Sampaikan sewaktu majlis reception perkahwinan saya dulu, saya berura-ura nak masak sendiri! - stress mungkin-tu pasal nak masak, heheh...)

6. Minat atau hobby saya very diversified but basically menjurus pd kesenian. (Contohnya seperti berkaraoke - waktu muda2 dululah , sekarang ni takde masa dah!, doing men & ladies tailoring/ draperies (dah byk langsir/baju saya, isteri dan anak-anak dihasilkan), memasak dan byk lagi- kalau nak citer tak abis 3 hari 3 mlm kot!

7. Married since age 25 and blessed with a happy family- a wonderful wife and 3 children (a boy & 2 girls)

Oleh kerana saya ni selalu mmg kesian dgn orang, jadi saya tak sampai hati nak tag yg lain-lain (bukan apa, ni alasan jer kot sbb waktu pun dah pagi ni. Esok nak keje). Cukup setakat apa yg dapat saya kongsi mengenai diri saya seadanya.

7 comments:

MamaFaMi said...

Thanks for tagging me... kurang-kurang kita tahu, ada gak orang ingat kat kita...hehehe... Lega rasa hati bila tengok bro tag kita untuk the cooking bookmark sebab kita dah bereskan homework tu... Thanks ya bro...

BRO ROZZAN said...

You're most welcome sis. Apa pun, for the records, your FP is one of the first I browsed thru when I started 'searching' for recipes... heheh. Pasti ingat deh!!

Dianne said...

Salam BR,attitude tu lbh kurang mcm dyg lah ni suka sgt kesian kan org,wat tempahan org even mmg ada harga tertera tp bg diskaun gak,kalo tak pon foc delivery,kalo tak pon sedekah yg lain.mmg leh lingkup kedai kalo mcm tu kan hehee tp lbh byk memberi lbh byk Allah swt permudahkan rezeki kite kan.insyaallah!

BRO ROZZAN said...

Mudah-mudahan yer Dayang. Kata org tu tangan yg memberi lebih baik dari tangan yg menerima kan?...

rinnchan said...

Heh Heh...Rinn pun samalah tuuu. Mmg tak reti nak amik tempahan, infact tak pernah pun..sebab rasa mcm tak kena aje bila nak letak harga. Kesian nak caj mahal2. Kalau boleh nak bagi free !!! Tak bznz-minded langsung..
Anyway, thnx for completing the assignment. Jasamu dikenang...

BRO ROZZAN said...

Betul tu Rinn. Tak reti nak taruk harga pun ye, tak sampai hati pun yer! Abt the tag, no problem- kicik punya hal, heheh.

Anonymous said...

hi, how are you? synthroid online [url=http://dotnet.org.za/members/cheap-synthroid-online.aspx]cheap synthroid[/url] http://dotnet.org.za/members/cheap-synthroid-online.aspx online