Followers

Thursday, April 19, 2007

REMPEYEK, KIP MART- JB TRIP

Harini, heheh, I'm not stressing myself, coz (shhh....don't tell people aarr, I tak pi ofis laaa). Haha, btw, I'm not on AWOL but AL, k! Hajat di hati nak pi merayap sorang2 kat kedai2 buku di JB but then when I told my sis of my intention this morning when she came to pick up the rempeyek I ordered for her; she too wanted to go. So she roped in her husb and we went for a joy 'ride'. First on the agenda, nak cari Pasar Kg Pandan- sbb nak tanya pasal sejenis susu yg dikatakan mujarab for certain medical conditions. Tapi sebelum tu, meh tgk pic rempeyek ni dulu ok! Kalau dah start makan, susah nak stop.. (btw, ada sesaper tak yg expert dlm buat rempeyek ni. Kalau ada, bolehlah share yer!!)

















OK let's continue. On the way, nampak signboard Jusco, Tebrau City (teringat pulak, nabialishad mentioned abt beli buku chef Anuar kat sana) but nvr mind, that'll come later. Cari-cari Pasar Kg Pandan jumpa but entah lerr mcm takder org bisniz jer! Banyak kedai yg tutup.??? Jalan lagi, pusing-pusing, tak jumpa pulak Tebrau City. Terus we went to Kip Mart - my sis' usual tmpt blanja. Kat situ ada pasar, ada food cte, kedai2 ubat, dan kedai buku! But sebelum tu roundlah pasar kejap... and bought some food items ..mcm kat foto ni..







Krepek dan kuih bahulu tu - utk santapan sefamili .. Cendol....ingat nak wat talam cendol kot!
Sambal Rojak - strong recomm fr sis (sedap)
Keropok Lekor - kegemaran anak2 (makbapak gak)
Mangga Harum Manis- beli sbb murah RM5 -2 kg
Cili Padi/Mangga sambal - igt nak msk kerabu or smbl jer... entah2 tak buat pun!!


OK, pastu saya pi ke kedai buku tu. Sambil membelek2 buku, terpandang muka chef Anuar yg hensem tu!!! Tinggal dua naskhah jerr. Tak tunggu lagi, terus ambil & pi kat counter bayaran. Pembantu kedai tu berkata yg buku tu dah lama dok kat situ sbb dah lama buku tu dicetak. Bila saya mintak buku yg masih dlm bungkusan plastik-konon2 nak yg baru lerr!!, beliau jwb tu dua jerr yg ada. Dan belum sempat saya ckp apa2 lagi, beliau pun menambah "saya kasi abg diskaun siket eh". Heheh, kalau dah rezeki jgn ditolak laa. Sebelum beliau bertukar fikiran, baik saya lekas2 bayar. (btw, kalau seingat saya, siti ada pesan buku ni dgn saya kan? If you still want it, let me know, K!)

Alhamdulillah, we reached home safe & sound before Asar.

3 comments:

Biby Cletus said...

Nice post, its a really cool blog that you have here, keep up the good work, will be back.

Warm Regards

Biby Cletus - Blog

Anonymous said...

Salam bro rozzan, tq tq tq Alhamdulillah syukran...tolong belikan siti buku ni. MasyaALLAH happy!!Nanti bro bilang t mcm mana t nak collect from u n the price 2. Tq again bro.

rozzan said...

Hi Biby Cletus! Thanks fr dropping by. Hope you've enjoyed yourself while browsing thru. But I'm sorry coz my blog is essentially in my "mother's tongue" - the malay language. Nevertheless, I guess (at least fr myself), a picture tells a thousand words!