Tuesday, April 21, 2009

PUFF SAMBAL UDANG




Kalau sebut krim puff atau kastad puff memang dah biasa. Cuba difusionkan dgn sesuatu yg pedas atau spicy. Hah, kalau nak cuba sesuatu kelainan, bolehlah cuba Puff Sambal Udang.


Secara asas, anda cuma buat sambal tumis udang ikut citarasa anda. Kemudian gunakan resipi krim puff dan buat kelongsong bulat biasa. Pastu, belahkan sket lalu di isi dgn sambal udang tadi. Sebagai variasi, anda bolehlah bubuh sedikit mashed potato dan hirisan telur rebus ke dalam kelongsong puff sebelum dibubuh udang sambal. Hiaskan dgn daun sup.




3 comments:

  1. Salam Bro Rozzan,

    very unik, Mengingatkan Saya pau sambal tumisikan bilis gitu...Chantik dan pasti enak...:-)

    ReplyDelete
  2. salam bro...
    good idea nih...next time leh try...
    tunggu penghuni umah baik dari batuk + selsema dulu...nih..

    ReplyDelete
  3. BR > MamaElla

    Heheh, pau sambal ikan bilis pun my feveret! Blom ada masa nak buat pulak... Puff ini pun orait gak, satu kelainan.


    BR > Aishah

    Cubalah Aishah. Alhamdulillah rasanya.

    ReplyDelete