Hah, epok-epok ni pun sekedar siarang ulangan. Lama dah tak buat since kunjungan kenkawan dari Resipi.Net. Selalunya kalau buat, saya suka goreng epok-epok ni sebentar dan kemudian toskan minyaknya di atas kertas serap minyak dan sejukkan. Bila dah betul-betul sejuk, barulah saya susun baik-baik dalam bekas seperti tupperware dan simpan dalam peti sejuk atau freezer. Bila teringin nak makan barulah digoreng.
Just to refresh, resipinya anda boleh dapati di sini. Cuma kali ini, saya sertakan (for the time being, dendangan lagu ..... epok-epok (heheh), dari adinda allahyarhamah biduanita negara Malaysia. Enjoyssss......
Hi Abang Rozzan,
ReplyDeleteLove your blog.....only problem, my bahasa not too good. Can you kindly translate in english??? Terima Kasih!!!
oh..epok2 ni karipap eh?
ReplyDeleteBr > anonymous
ReplyDeleteHi. Thanx fr visiting. Although my entry are mainly in the Malay language, I do once in a while receive request fr translation of recipes, which I oblige. For me to write in both languages, I suppose I couldn't really afford the time. Hope you'll understand ya.
BR > kamalnzura
Betul tu kamalnzura! Waktu dulu semasa Singapura dan negeri2 tanah Melayu di bawah satu kerajaan yg dikenali sebagai "MALAYA", penggunaan bahasanya ialah bahasa Melayu.
Sebutan nama karipap yg dipakai oleh sebahagian org2 di Malaysia sekarang ni, terlebih dahulu dikenali/gelar epok-epok baik di Singapura ataupun di negeri2 sprti Johor, Melaka, dll. Harap maklum.
Brooooooooooooooo... i love epok2... teringat masa kat SG aritu tak dpt nak menikmati sepenuhnya... tak berselera... entah bila la dpt rasa lagi airtangan bro... aduhhh... rindu emak...
ReplyDeleteBR > Penyulawa
ReplyDeleteYesss.... sis Anim. Nanti bila2 mai Spore lg, kasi tau lerr. Kita buat yg special utk you. Orang sudi merasa, kita lebih2 lagi sudi memberi... Apapun, Anim sihat? Harap2 begitu yer!
Hi Abang Rozzan,
ReplyDeleteNak tanya macam mane ye nak kekalkan kegaringan epok-epok walaupun dah sejuk.TQ :)