tag:blogger.com,1999:blog-33243537.post4820442996413180175..comments2024-03-27T12:58:54.470+08:00Comments on WELCOME TO RSR: KEK CHIFFON PANDANBRhttp://www.blogger.com/profile/03002279400999818085noreply@blogger.comBlogger15125tag:blogger.com,1999:blog-33243537.post-10180556386389619642010-03-13T11:53:46.908+08:002010-03-13T11:53:46.908+08:00Salam abg rozzan. Saya dah cuba resepi ni. Sy nak ...Salam abg rozzan. Saya dah cuba resepi ni. Sy nak tanya kenapa permukaan atas kek saya merekah. Boleh bantu saya. Terima kasih...Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-33243537.post-59094372957641542872008-12-03T05:17:00.000+08:002008-12-03T05:17:00.000+08:001 oz lebih kurang bersamaan dgn 28 gm. Kalau nak s...1 oz lebih kurang bersamaan dgn 28 gm. Kalau nak senang amik jer 30gm ya.BRhttps://www.blogger.com/profile/03002279400999818085noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-33243537.post-83745948677837934572008-11-26T18:20:00.000+08:002008-11-26T18:20:00.000+08:00urm boleh saya tahu tak 1oz sama dgn brapa gram or...urm boleh saya tahu tak 1oz sama dgn brapa gram or cawan ke?<BR/>sy tak reti pakai oz lah. thanksAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-33243537.post-69309262827847666612008-10-10T01:08:00.000+08:002008-10-10T01:08:00.000+08:00Kek chiffon ni senang nak silap. First, bila pukul...Kek chiffon ni senang nak silap. <BR/><BR/>First, bila pukul putih telur tu pastikan ia betul2 dah pekat (bila anda terbalikkan bekas telur tu, putih telur tu tak jatuh). Kemudian baru masukkan kuning telur satu persatu.<BR/><BR/>2nd, jgn dibuka oven tu sebelum 1/2 jam. Then, bila dah confirm dah masak, cepat2 keluarkan dari oven dan terus terbalikkan acuannya. Biarkan kek betul2 sejuk sebelum diterbalikkan semula.<BR/><BR/>harap anda faham yer!BRhttps://www.blogger.com/profile/03002279400999818085noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-33243537.post-89996184828338749772008-09-30T07:13:00.000+08:002008-09-30T07:13:00.000+08:00dah cube bwat kek ni due hari lepas. tapi at last ...dah cube bwat kek ni due hari lepas. tapi at last rase dan rupe cm kueh bakar cme tade bijan je kite tabur. hee. nape ek? kite terbalik kan dh pas kua dr oven, or mayb lambat sgt kua? hm~::shylicious::https://www.blogger.com/profile/17858398316624821947noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-33243537.post-69984506108897200412008-01-22T18:06:00.000+08:002008-01-22T18:06:00.000+08:00Hi atie,tepung superfine tu oraitlah tapi ttg acua...Hi atie,<BR/>tepung superfine tu oraitlah tapi ttg acuan tu, you mesti pakai acuan khas macam I tunjuk tu sbb kek ni bila dah masak ianya mengembang tinggi dan you kena terbalikkan acuan tu. kalau tak, nanti kek tu turun dan bentat.BRhttps://www.blogger.com/profile/03002279400999818085noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-33243537.post-64072081819145063232008-01-21T13:01:00.000+08:002008-01-21T13:01:00.000+08:00bro, kalau saya gune tepung superfine boleh tak? t...bro, kalau saya gune tepung superfine boleh tak? then acuan tu kalau guna acuan kek biase takpe kan, yg takde lubang tengah tuAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-33243537.post-39336806744968362182007-02-06T01:17:00.000+08:002007-02-06T01:17:00.000+08:00mamimontel, ada yg nak pinjam acuannya dari saya. ...mamimontel, ada yg nak pinjam acuannya dari saya. Saya ada 3, kesemuanya dibeli oleh arwah ibu saya. Nak pinjam?BRhttps://www.blogger.com/profile/03002279400999818085noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-33243537.post-46941722953487997102007-02-05T13:53:00.000+08:002007-02-05T13:53:00.000+08:00tx rozzan... will try n update U tapi tak tau bila...tx rozzan... will try n update U tapi tak tau bila.. blom beli lagi pan utk chiffon ni...hehehe..Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-33243537.post-75192387234989789242007-02-03T15:57:00.000+08:002007-02-03T15:57:00.000+08:00mami, mmg betul, tuang terus adunan kek ke dalam a...mami, mmg betul, tuang terus adunan kek ke dalam acuan tu. Takyah alas kertas, takyah sapu minyak, just pour the mixture into the mould.BRhttps://www.blogger.com/profile/03002279400999818085noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-33243537.post-90286378425732723142007-01-31T14:31:00.000+08:002007-01-31T14:31:00.000+08:00Rozzan... mami pernah dgr org kata kalo nak bakar ...Rozzan... mami pernah dgr org kata kalo nak bakar kek chiffon ni, acuan tak bleh alas kertas... kalo camtu, nak kena sapu minyak/butter/majerin keliling tak???cOmElhttps://www.blogger.com/profile/17272839704918717096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-33243537.post-33523038725826408002007-01-27T07:12:00.000+08:002007-01-27T07:12:00.000+08:00Mesti cuba mama, sedappp.... Kalau mama tgl sebela...Mesti cuba mama, sedappp.... Kalau mama tgl sebelah rumah, dah saya kasi pinjam acuannya heheh..BRhttps://www.blogger.com/profile/03002279400999818085noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-33243537.post-81688791727506255832007-01-27T03:38:00.000+08:002007-01-27T03:38:00.000+08:00Bro, kita pun tak tahanlah tengok your chiffon ni....Bro, kita pun tak tahanlah tengok your chiffon ni...harus gak gi pinjam kawan punya baking tin nanti....sabor je la!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-33243537.post-86546136916472111582007-01-25T23:34:00.000+08:002007-01-25T23:34:00.000+08:00Eh taklah Ishzah. Abg bknnya pandai sgt, sekadar s...Eh taklah Ishzah. Abg bknnya pandai sgt, sekadar siket2 bolehlah. Abg pun masih belajar lagi. But this Pandan Chiffon Cake Insya'allah sedap. Abg jamin. But harus perhatikan cara2 membuatnya dgn betul, pasti menjadi.<br /><br />Wahhh, Ishzah dah pandai buat cream puff yer! Tahniah abg ucapkan. I'm happy for you.BRhttps://www.blogger.com/profile/03002279400999818085noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-33243537.post-84639459258565617542007-01-25T05:17:00.000+08:002007-01-25T05:17:00.000+08:00Yang ini nak kena cuba buat..mesti sedapnya.abg ro...Yang ini nak kena cuba buat..mesti sedapnya.abg rozzan ni mmg pakar memasaklah..ishzah da buat creampuff dari resepi abg tau...menjadi dgn elok..terimakasih sesangat yea:~)Anonymousnoreply@blogger.com