tag:blogger.com,1999:blog-33243537.post2982857490622018762..comments2024-03-10T16:16:49.011+08:00Comments on WELCOME TO RSR: KEK LAPIS INDIABRhttp://www.blogger.com/profile/03002279400999818085noreply@blogger.comBlogger15125tag:blogger.com,1999:blog-33243537.post-57564012606187024842014-03-22T18:40:19.805+08:002014-03-22T18:40:19.805+08:00coklat cadbury mane rozan pakai?
coklat cadbury mane rozan pakai?<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-33243537.post-14969240128171658592011-09-12T06:04:12.140+08:002011-09-12T06:04:12.140+08:00BR > anonymous
Mekasih kembali sis. Thank you ...BR > anonymous<br /><br />Mekasih kembali sis. Thank you for trying out the recipe. :)BRhttps://www.blogger.com/profile/03002279400999818085noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-33243537.post-41278328362134823502011-09-12T06:02:55.686+08:002011-09-12T06:02:55.686+08:00BR > Kathy
Thanks Kathy for the info, will take...BR > Kathy<br />Thanks Kathy for the info, will take note of ur version.BRhttps://www.blogger.com/profile/03002279400999818085noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-33243537.post-72430292888407106972011-09-02T16:18:53.687+08:002011-09-02T16:18:53.687+08:00Saya dah tiga kali buat kek ni, memang sedap sanga...Saya dah tiga kali buat kek ni, memang sedap sangat.... saya adjust sikit gula dan susu,terbaru saya buat untuk hari raya, anak-anak saudara request buat kek ni....setiap kali raya, terima kasih bro Rozzan!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-33243537.post-58239470674217755332011-08-23T10:13:31.763+08:002011-08-23T10:13:31.763+08:00Kathy dh buat kuih ni untuk customer, sedap cuma K...Kathy dh buat kuih ni untuk customer, sedap cuma Kathy tambah ovalette 2 sudu makan supaya doh tu stabil skit :P mmg sedap :D Kathy pakai chocolate Kendos (gambar kartun tuh). Unless klu customer nak pakai Cadbury kita akan pakai Cadbury.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/10656452109391052883noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-33243537.post-83639389531532394112011-03-05T21:17:27.054+08:002011-03-05T21:17:27.054+08:00BR > Ayuni
Cubalah, resipi ni dari teman saya ...BR > Ayuni<br /><br />Cubalah, resipi ni dari teman saya Deeyana yg mmg ahli dlm membuat kek2 lapis sarawak. :)BRhttps://www.blogger.com/profile/03002279400999818085noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-33243537.post-66316819250176913062011-02-21T19:40:22.580+08:002011-02-21T19:40:22.580+08:00Waaaa Sedap nye! thanks for sharing. saya mmg suka...Waaaa Sedap nye! thanks for sharing. saya mmg suka gila kek lapis india ni! nanti nak try lah..<br /><br />http://ayunisyazana.blogspot.com/Ayuni Syazanahttps://www.blogger.com/profile/11015714064529036387noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-33243537.post-32102158024043862232008-11-01T06:19:00.000+08:002008-11-01T06:19:00.000+08:00BR > anonymousMmg ada kek lapis yg kaedah membu...BR > anonymous<BR/>Mmg ada kek lapis yg kaedah membuatnya ialah dgn mengukus. Setiap lapisan, dari yg pertama hinggalah yg terakhir, akan dikukus. Cuma bila kita kukus, keknya akan menjadi "lembab" atau moist. Tp kalau kek terlalu lembab, dikhuatiri pula nanti tak tahan lama. So, selalunya selepas mengukus, kek ini akan dibakar sebentar di dalam oven utk "mengeringkan" sket agar ia dapat tahan lama. Harap info ini dpt membantu ya!BRhttps://www.blogger.com/profile/03002279400999818085noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-33243537.post-29779770387091096112008-11-01T06:13:00.000+08:002008-11-01T06:13:00.000+08:00BR > CikHi, maaf terlewat reply. Actually mmg s...BR > Cik<BR/>Hi, maaf terlewat reply. Actually mmg saya perhatikan kek2 lapis sarawak selalunya mmg manis. Ini yg membuat keknya lembut dan lembab (moist). So, kita boleh ubahsuaikan resipinya sedikit utk menepati citarasa kita sendiri. Utk kek lapis India ni, saya blum mencubanya tp next time, bila anda buat, cuba kurangkan susu pekat manis tu kpd 1/2 tin atau lebih kurang 190-200 gm. Sukatan gula yg anda kurangkan kpd 150 gm tu kira orait lah. Atau kalau nak kurangkan lagi kpd 130gm. Tapi anda perlu tahu bahawa kek lapis perukan gula yg memadai utk menjadikannya moist dan lembut. kalau sukatan kemanisannya (gula & susu manis) terlalu kurang, keknya akan menjadi "kering" dan tidak lembut. Harap info ni dpt membantu ya.BRhttps://www.blogger.com/profile/03002279400999818085noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-33243537.post-35482906741316147812008-10-21T18:36:00.000+08:002008-10-21T18:36:00.000+08:00salam...saya try buat kek lapis india hari ni...ad...salam...saya try buat kek lapis india hari ni...ada kwn bg recipe..tp recipe tu ckp, cara nye kukus kek berlapis2 n then bakar sekejap dlm oven...any comment? tq..Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-33243537.post-80540464722038547232007-10-06T19:19:00.000+08:002007-10-06T19:19:00.000+08:00hye... saya baru jer selesai buat kek ni pada hari...hye... saya baru jer selesai buat kek ni pada hari sabtu 06/10/07 jam 3 ptg... kek ni memang sedap tapi masalahnya manis yang teramat sangat.... saya dah kurangkan gula sampai 150gm dan susu manis 300gm.. coklat saya tukar.. saya guna coklat coin yang bulat2.. tapi masih manis... advice pls...Unknownhttps://www.blogger.com/profile/14403428132389024356noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-33243537.post-21051994212009290192006-12-15T23:04:00.000+08:002006-12-15T23:04:00.000+08:00Mmg betul tu. Anak2 saya juga tentu suka dgn kek n...Mmg betul tu. Anak2 saya juga tentu suka dgn kek ni. Heheh.. maybe next projectlah. Baru selesai dgn Lapis Horlicks..BRhttps://www.blogger.com/profile/03002279400999818085noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-33243537.post-56926444917560150842006-12-15T11:27:00.000+08:002006-12-15T11:27:00.000+08:00Kek lapis india... favorite anak2 sebab ada lapisa...Kek lapis india... favorite anak2 sebab ada lapisan cokelat keping tu... Mmg sedap la kalau bebudak boleh makan laju jer...Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-33243537.post-2752391959039965912006-12-02T07:45:00.000+08:002006-12-02T07:45:00.000+08:00mama, Deeyana dari negeri bumi kenyalang (Sarawak)...mama, Deeyana dari negeri bumi kenyalang (Sarawak). KCH tu agaknya Kuching laa.BRhttps://www.blogger.com/profile/03002279400999818085noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-33243537.post-59859811769895006822006-12-02T03:58:00.000+08:002006-12-02T03:58:00.000+08:00Kek lapis lagi....sedapnya...Btw, Deeyana ni dok m...Kek lapis lagi....sedapnya...Btw, Deeyana ni dok mana eh? Bukan apa, kat gambar dia tu, dia tulis Deeyana, Kch. Tu yang curious.Anonymousnoreply@blogger.com